Friday, January 28, 2011

hape tah tajuk die

ini adalah kesinambungan drpd pembacaan blog shameel aiman oleh saya, shahidah shauqi
huh??
sape paham pe aku cakap?
pe ah korang ni
tu pon x phm
aku cakap,,
aku teringat pasal kisah ni lepas bace blog shameel yang "i saved a cat then killed it"
paham x?
pandai pon

cam ni cerita dia
hr tu aku dan syairah habrah nampak sorang kucing yang hodoh lagi busuk gile kat blok g
10 batu bole bau dah kehodohan die tu
die sangat kurus
kitorang pon kesian kat die
kitorang telah mengambil keputusan untuk memandikan die
lepas tu die masih berbau hanyir
kitorang pon mandi kan lah die sekali lagi
gune syampoo banyak gile ah
lepas tu baru die wangi sikit
lepas mandikan die tu, kitorang pon buatkanlah susu untuk die
tapi malang nye,
die x minum susu tu
yang minum 2 orang kucing yang comel lg gebu
haisy,,geram ah kitorang waktu tu
tp sebab xnak susu tu membazir
kitorang biar kan je kucing2 tu menggemokkan lagi badan die yang memang dah gemok tu

beberapa hari kemudian,,,
[jeng jeng jeng,,,]
kami dapati kucing yang diselamatkan itu telah
MATI!!!!!

kat depan bilik khalidah
pergh,,,
sedih yang x terhinggalah syai
[aku pon sedih jugak tapi,,,alah,kucing je,,hohoho.gurau ye kucing2 di luar sana]

beberapa miggu kemudian kat rumah aku
aku ceritalah cerita ni kat parents aku yang dengan teliti mendengar aku menceritakan penceritaan aku tu,,,
lepas tu
dengan x disangka sekali,
diorang gelak
aku pon fikir "hina sangat ke kucing tu untuk digelakkan mcm tu sekali??"
tapi,,
rupa2nya diorang gelakkan aku
diorang cakap kucing tu mati sebab aku mandikan die masa badan die x kuat
patutnye aku kena bagi die makan sampai die kuat dulu
baru die boleh cukup kuat untuk mandi

sedih x??
sedih kan??
aku dah bunuh die

No comments: